La ce sa fii atent cand esti in cautare de garsoniere de vanzare?

Piata imobiliara din Romania a avut si perioade mai bune inainte de criza economica. Preturile au scazut la unele locuinte, la altele au crescut, multe proprietati au fost abandonate de proprietarii care au plecat in afara. Cele mai cautate raman totusi garsonierele, care au spatii mai mici de intretinut si cheltuieli cu utilitatile mai mici. Inainte de a cumpara cu ochii inchisi prima garsoniera pe care o vedeti pe un site de anunturi imobiliare, trebuie sa fiti atent la mai multe aspecte importante.

Verifica cu atentie tipul ofertei garsoniere de vanzare. De la cine provine? De la particular sau de la agentie imobiliare? Daca este vorba de particular, intereseaza-te in amanunt de la alti utilizatori care au interactionat cu acesta ce fel de om este, daca e de incredere, vezi comentariile postate la anunt. De asemenea, trebuie sa verifici si de cand e oferta postata pe site. Daca este foarte veche si nu prea e actualizata ar fi bine sa te feresti si sa cauti alte anunturi garsoniere de vanzare. Cand ai gasit o oferta care sa-ti convina si ai discutat si cu proprietarul sau cu agentia imobiliara-verifica si agentia pentru a vedea cat de incredere sunt, ce experienta au, ce comisioane practica, daca a mai cumparat cineva de la ei-trebuie sa incepi verificarile amanuntite in privinta locului in care se afla. Daca e prea mult zgomot, praf, vecinii sunt nesuferiti, rasuna tot blocul de manele si cocalari beti, ar fi cazul sa renunti la oferta oricat de mult ti-ar place. Pe de alta parte, tine cont si cat de aproape e de mijloacele de transport, cum se ajunge acolo, daca ai magazine alimentare pe langa tine sau spitale, policlinici, optici medicale etc.

Dupa ce totul e in regula cu localizarea oferta garsoniere de vanzare poti sa ceri sa faci cateva vizite in diferite perioade ale zilei, sa vezi cum se comporta vecinii, cat de liniste este, daca sunt probleme pe scara, daca sunt golani la scara sau in jur. De asemenea, tine cont si de faptul ca o locuinta trebuie sa fie in perfecta stare cand e cumparata si sa aiba finisajele intacte, sa fie eliberata la timp-discuta in prealabil toate acestea cu proprietarul si mergi si sa vezi cu ochii tai. Foarte important este sa intrebi si de cand este blocul in care este garsoniera, daca are bulina rosie de risc seismic si daca exista si mobila pe care o lasa proprietarul. La final, inainte de a bate palma cu proprietarul trebuie sa citesti cu atentie contractul, clauzele, sa te interesezi de pretul de notariat si de timpul in care trebuie sa elibereze locuinta.