Cele mai neobisnuite orase din lume

Asymmetric Warfare Training Center (AWTC), Virginia. Asymmetric Warfare Training Center (AWTC) este un oras nelocuit din SUA facut special de armata americana pentru a-si antrena soldatii. Orasul are scoala, biserica, moschee, gara si ambasada cu cinci etaje. Are benzinarie, teren de fotbal, banca, metrou, pod. Scoala seamana exact cu cele din Irak si Afganistan, metroul seamana cu cel din Washington D.C., trenurile au acelasi logo precum cele din Washington. A costat 90.1 milioane de dolari sa fie construit si e condus de armata americana, un grup care se ocupa de intretinerea sa.

Alt oras similar e Yodaville, construit in mijlocul desertului Arizona de Fortele Aeriene Americane. Si el seamana cu orasele din Irak si Afganistan si e numai bun pentru pilotii care trebuie sa invete cum arata o rafala cu bombe adevarate asupra unui oras locuit. Marloth Park, Africa de Sud. Marloth Park e foarte aproape de Kruger National Park, unde putem vedea fel de fel de animale salbatice, de la lei, hipopotami, crocodili si pana la maimutici simpatice. Dincolo de pericolul real de a sta la cativa kilometri de niste animale feroce, in oras nu ai voie sa construiesti garduri la case. Singurul gard care separa orasul de parcul plin de animale salbatice e un gardulet de 1.2 metri inaltime care tine animalele in salasul lor si oamenii in orasul lor. Asa ca nu e nimic ciudat daca vezi animale salbatice mergand lejer aproape de oras si de locuitorii sai. Girafele si elefantii blocheaza strazile, babuinii intra in case pe geam si fura tot ce gasesc in frigidere. S-au ridicat totusi cateva sprancene cand un hot a fost prins cu prada la el de un leu si a fost decapitat si devorat pe strada.

Leii au devenit acolo un fel de control natural al criminalitatii. Si ciclistii sunt victimele atacurilor animalelor salbatice. Bicliclistii sunt negri si merg la lucru cu biciclete, restul locuitorilor sunt albi si au masini. Unul dintre ei chiar a scapat ca prin minune dintr-o ambuscada creata strategic de patru lei.