Copii nu vor mai avea in viitor doar parinti de sex opus

Venirea pe lume a unui copil este cea mai mare bucurie pentru parinti si familie. Nimic nu e mai frumos decat sa-l imbratisezi, sa-i auzi ganguritul, sa ii vezi zambetul si sa te joci cu el. Conceperea sa si fertilizarea femeii este de multe ori mai greoaie, se poate face fertilizare in vitro, se pot face tratamente.

Multe cupluri renunta si adopta un copil, altele tot incearca ani la rand sa aiba pe cale naturala mult doritul copil. Insa pentru cuplurile homosexuale, a avea un copil biologic era pana nu demult imposibil. Adoptia devenise singura cale de a avea un copil si a deveni parinti, asa ca homosexualii nu aveau decat sa spere intr-o minune. Si minunea s-a intamplat. Potrivit studiilor si cercetarilor din domeniul reproducerii asistate, in cel mult doi ani vor aparea primii copii rezultati din celulele de la doi parteneri de acelasi sex. Oamenii de stiinta de la Cambridge sunt raspunzatori de aceasta descoperire inedita, ei reusind sa optina ovule si spematozoizi din celulele luate din pielea a doi adulti de acelasi sex. Acelasi tip de experiment poate fi folosit cu succes pentru a da o sansa la a avea un copil biologic si cuplurilor care sufera din cauza infertilitatii.

A mai existat in trecut un experiment reusit si facut pe soareci, obtinandu-se un exemplar din cuplarea unui ovul cu un spermatozoid din celule susa. Studiile au mai demonstrat si ca avortonii aveau acelasi set de caracteristici din punct de vedere celular cu viitorii copii obtinuti din celule prelevate din piele. De aceeasi tehnica speciala pot beneficia si barbatii ce au suferit de leucemie cand erau mici sau varstnicii care mai vor sa devina parinti, desi varsta nu le-o permite.