László Bíró si pixul cu bila. Jurnalist de meserie, Bíró a vazut ca stiloul sau incepea sa pateze hartia uscata si sa o mazgaleasca. A incercat sa puna tus pentru ziare insa era prea vascos. Atunci a inventat un dispozitiv in care exista o bila intr-un tubulet care lasa cerneala pe hartie intr-un mod uniform. In 1938 a primit brevetul de inventie iar in 1945 pixul cu bila a fost cumparat de Marcel Bich care a inceput sa-l produca in masa si sa-l asocieze cu brandul companiei sale, Bic.
George de Mestral si „ariciul”. Dupa ce s-au intors dintr-o calatorie prin Alpii elvetieini, Mestral si cainele sau erau plini de ghimpi. La microscop, Mestral a vazut cum tepii cu niste rigiditati intrasera prin tesatura si se prinsesera foarte bine de pantaloni si bluza. I-a venit pe loc ideea sa faca ceva asemanator ghimpilor care s-au prins de material si a dezvoltat velcro-ul (ariciul) pe care-l stim cu totii de la celebrii adidasi cu scai. In 1955, a patentat inventia sa care continea un strat de nailor pe care se „lipeau” scaietii. Astronautii, schiorii si scafandrii au fost primii care s-au folosit de arici/scai.
Nils Bohlin si centura de siguranta. Pe cand lucra la Volvo, Bohlin a patentat centura de siguranta cu trei puncte de prindere, implementata de Volvo in 1959 pe toate masinile vandute. Timp de un an insa, Bohlin a facut teste prin care a demonstrat ca o bucata de material de-a lungul pieptului si soldurilor garanteaza siguranta pasagerilor in caz de coliziune. Acum, in America, de exemplu, centura de siguranta salveaza anual 4.000 de vieti si previne in jur de 100.000 de raniri grave.
James Goodfellow si ATM-ul. Zvonurile spun ca Luther Simjian ar fi inventat primul model de ATM prin 1939, insa nu a fost pus in practica niciodata. Totusi parintele PIN-ului-Personal Identification Number-, James Goodfellow ar fi fost adevaratul inventator al ATM-ului. Ambele idei de inventii au aparut pe la mijlocul anilor 1960.