Ce e mai bine sa ai? Locuri munca Timisoara flexibile sau sa fii freelancer?

Diferenta dintre un freelancer si un angajat care are un job flexibil este una de nuanta, dar exista. Jobul flexibil nu are nicio legatura cu locuri munca Timisoara unde stai opt ore zilnic si robotesti la un birou. Cele opt ore pot fi indeplinite pe parcursul intregii zile in etape. Depinde doar de cat de mult iti doresti in acea zi sa lucrezi si ce pretentii are angajatorul tau.

O forma populara de job flexibil e cel part-time, programul de lucru fiind de 4-8 ore pe zi, in functie de nevoie angajatorului care a facut oferta locuri munca Timisoara si de timpul pe care-l are angajatul. Foarte bine se poate lucra doua zile in program full si restul de zile sa se stea, sau se poate lucra din doua in doua zile cate putin si sa se traga mai tare spre sfarsitul saptamanii. PFA-urile, daca au angajatii asa ceva pot sa incheie contracte de cesiue si prestari servicii si sa aiba un loc de munca stabil, dar fara orar clar stabilit. Freelancer-ul este un job care nu presupune munca in echipa, se poate face pe teren, de acasa, din fata calculatorului. Cel mai greu e ca freelancer sa atragi clientii si sa te „vinzi” pentru a ajunge sa traiesti din profitul facut de pe urma proiectelor in care intri.

Nu ai cum sa fii freelancer de succes daca pornesti la drum intr-un domeniu pe care nu-l stapanesti si pe care nu ai cum sa-l imbunatatesti cumva. E important sa ai servicii foarte bine impachetate si consistente, sa stii sa te promovezi exact celor care chiar au nevoie de serviciile tale si sa fii perseverent in orice faci. Daca ar fi sa alegeti intre freelancer si locuri munca Timisoara cu program flexibil, de preferat e prima varianta pentru ca locurile de munca cu program flexibil pot fi epuizante, nu-ti mai ramane timp de nimic, iar stresul este mai mare.

Salariul nu este fix in ambele cazuri, dar este garantat in cazul unor joburi part-time, chiar daca sunt mai prost platite si nu li se da prea mare importanta. Daca esti tanar, mai bine alegi un job flexibil, daca esti deja de ceva timp in domeniul tai si ai multa experienta, se merita sa fii freelancer. Totul depinde de ce-ti doresti cu adevarat de la viitorul tau.