Un birou poate fi echipat cu o biblioteca, cum ar fi una de forma dreptunghiulara, inalta de 80 de centimetri, larga cat biroul insusi. Este vorba de un model care se sprijina pe birou, care permite obtinerea unui set de patru rafturi si este foarte indicat atat pentru calitatea ergonomica, cat si ca minibiblioteca pentru copii. Daca biroul este de dimensiuni mari, sau poate de tip peninsula, si biblioteca poate fi mai mare si mai larga, deci ideala pentru un birou profesional, cu posibilitatea de a introduce multe rafturi, chiar si unele accesorii importante ale unui computer personal, cum ar fi o stampanta sau un mic copiator.
Un birou care face parte dintr-un set complet cu scaun rotativ si alte doua structuri similare pentru clienti, ofera posibilitatea respectarii design-ului cu adaugarea unui alt model dotat cu rafturi cu usi, in interiorul caruia se pot dispune sertare ideale pentru sistematizarea unui fisier. Daca totusi, spatiul din incapere este limitat, in acelasi birou sau in camera copiilor se poate alege si o biblioteca cu birou incorporat, dar si cu posibilitatea de a plasa o alta biblioteca deasupra, avand in vedere ca sunt toate structuri modulare. De fapt, aceste ultime structuri, se preteaza atat spatiilor inalte, cat si pentru spatiile lungi si inguste, unde biroul poate fi lasat singur, iar bibliotecile asezate pe laterale.
In fine, este important sa stim ca pe langa cele facute din lemn cu plan de lucru tot din lemn, intalnim si modele realizate din alte materiale, cum ar fi de exemplu aluminiul (deci foarte lejer) sau din fier forjat. Aceste doua, nu permit o mare complexitate de sertare sau dispozitia unui seif (acolo unde ne permite structura peretelui). Datorita faptului ca acestea nu se pot echipa cu spatii de depozitare a documentelor, este ideal sa facem spatiu in rafturile bibliotecilor si, in acelasi timp, sa optimizam fiecare spatiu ce ne sta la dispozitie.