Taierea lemnului se face mai eficient cu un fierastrau circular

Oricine viseaza sa isi amenajeze casa cat mai frumos si sa reuseasca sa monteze toate elementele de mobilier sau alte obiecte de decoratiuni fara prea mari costuri. In industrie, pentru a grabi procesul de taiere si a asigura eficienta muncii depuse, au fost introduse masini unelte pentru prelucrare care poarta numele de fierastrau circular. In esenta foarte simple si usor de intretinut, fierastraiele automate sunt niste unelte sau masini unelte care pot taia foarte bine lemnul sau metalul pentru a se obtine piese de toate tipurile cu laturi cat mai drepte si mai bine finisate.

Fierastraul circular se poate utiliza fara probleme pentru amenajari interioare si montaj, retine praful, iar aspiratia din exterior nu mai e necesara. Fierastraiele circulare utilizate la nivel industrial nu necesita tranportul furtunului de aspiratie, conditiile de lucru sunt mai bune ca la alte tipuri de fierastrau circular simplu, cutia de praf se goleste imediat prin intermediul capacului de inchidere. La nevoie se poate aspira direct cu un aspirator special, se poate utiliza si sina de ghidare cu ajutorul unui adaptor. Prin constructia lor, fierastraiele circulare sunt compacte si simplu de manevrat, au manere laterale puternice si ghidaj paralel din aliaj. Cele pentru lemn au disc de lemn, adancimea de prelucrare reglabila si fara trepte. In general, un fierastrau circular este de gasit in atelierele mici sau in fabrici, fiind utile atunci cand se face debitarea lemnului, in orice directie dorita, insa raportat la directia fibrelor lemnoase.

Pe piata actuala sunt mai multe tipuri de fierastrau de acest fel, respectiv cel pentru debitat bustenii-se obtin mai usor piese de cherestea-, de tivit-folosit la spintecare si tivire piese de cherestea-, dar si fierastrau de formatizat, eficient cand se prelucreaza panouri semifabricate la dimensiunile finale. Pe de alta parte, intalnim si fierastraie circulare care pot taia longitudinal si pe cele care pot taia doar transversal-depinde de tipul de lemn taiat si de structura sa interna.