Usureazati munca in atelier cu masini de gaurit si frezat de cea mai buna calitate

O afacere proprie se mentine foarte greu in zilele astea. Fie ca se ocupa cu prelucrarea lemnului si confectionarea de mobilier, fie ca prelucreaza metalul si face diferite obiecte utile in gospodarie, patronul unei astfel de afaceri are nevoie sa faca investitii serioase daca vrea sa ii reziste planul de afaceri si sa scoata si profit.

O prima investitie ar trebui facuta in masini pentru gaurit si frezat, deosebit de eficiente atunci cand vine vorba de trecut rapid de cele mai pacatoase procese de prelucrare, gaurirea si frezarea. Daca aici se greseste ceva se duce de rapa toata munca depusa pana atunci si se pierde timp, dar se pierd si bani. In general, masini de gaurit si frezat sunt foarte utile in cazul frezarii plane, canelate sau slituite. Angrenajul electronic este continuu, pot fi folosite si in industrie si de catre amatori, turatiile sunt de la 100 la 2000 rotatii pe minut, in vreme ce ghidajele in coada de randunica sunt pe toate axele. Pentru a realiza fiecare operatiune cat mai precis cu putinta, axul frezei are reglaj fin, se poate roti stanga-dreapta, rulementii au role conice care asigura concentricitatea, iar scala speciala afiseaza adancimea de gaurire. Si pentru ca astfel de masini de gaurit si frezat lucreaza la foc continuu si nu au cum sa se opreasca din productie, stabilitatea este cea mai importanta asa ca piciorul fiecarei masini e din fonta si e foarte stabil. Cele trei axe ale unor modele de masini de gaurit si frezat au afisaj de pozitionare pentru a creste productivitatea, capul frezorului este usor de inclinat, permitand folosirea lui pentru numeroase aplicatii.

Ghidajele batiului sunt de cea mai buna calitate, fiind fie longitudinale, fie transversale sau verticale. Masa are avans automat si are o miscare rapida imprimata in axele x si y, masa de lucru este supradimensionata, suprafata de lucru e prelucrata si are canale T pentru ca munca efectuata cu ea si prelucrearea sa fie mereu mai usoara.