Abilitati extraodinare aparute in urma unor afectiuni uimitoare

Abilitatea de a nu te ingrasa niciodata. Ce ai face daca ai putea manca oricat si sta in pat pana la adanci batraneti fara sa pui nici un kilogram in plus? Ar fi minunat, nu? Nu te-ai mai duce la sala, nu ai mai alerga de nebun, nu ai mai tine dieta. Nu vorbim de SF-uri, chiar exista o astfel de abilitate ciudata pe care Lizzie Velasquez o are.

Femeia trebuie sa manance la 15 minute, chiar daca ii e foame sau nu, si asta pentru ca s-a nascut fara tesut adipos, asa ca pierde in greutate rapid. Lipodistrofia este numele bolii de care sufera, fiind caracterizata prin pierderea si necontrolata de grasime. In cazul ei, boala a fost provocata de sindromul Wiedemann Rautenstrauch sau sindromul neonatal progeroid. Sindromul provoaca exact manifestarile pe care le are femeia, insa mai determina si imbatranirea prematura si intarzieri de crestere, dezvoltare a organismului. Totusi Lizzie, desi boala nu are cum sa fie vindecabila, a invatat sa se descurce si sa-i ajute si pe altii sa treaca peste orice greutati. Putere extraordinara. Credeti ca aveti muschi puternici si forta sa daramati muntii? De obicei, forta si puterea se castiga dupa ani de munca si exercitii fizice specifice, insa sunt si multi indivizi care se nasc cu aceasta forta uriasa. La nici sase luni, Liam Hoekstra avea deja puterea si forta sa faca exercitii fizice pe care si un adult le-ar evita. Imediat ce il punea mamica in picioruse, copilul se apuca de exercitii fizice complexe pe care doar gimnastii le fac dupa ani de munca la sala. Muschii sai au inceput sa creasca rapid, de unde si forta impresionanta. Pentru ca o anume proteina nu era suficienta in corp din punct de vedere cantitativ, micutul ajunsese sa aiba muschii unui culturist sau ai unei gimnaste cu performante notabile vreme de cativa zeci de ani.

Multi pot sa creada ca oamenii care au astfel de probleme cu muschii pot sa aiba foarte multe griji in privinta sanatatii lor. Cu toate astea, conditia lor fizica nu pare sa le provoace nici un fel de probleme medicale. Toti bolnavii care au acest sindrom ciudat au aceeasi mentalitate si aceeasi viata ca si restul lumii normale.