Forma ceasurilor si cum putem sa o folosim in avantajul nostru

Un ceas la mana, impreuna cu un costum business sau casual, cateva accesorii alese cu grija si tinuta pentru birou sau pentru o intalnire e gata. Pe langa utilitatea sa practica, vedem cat e ora, cat timp s-a scurs de la n eveniment, cat mai avem pana la y eveniment, ceasul este si un element de estetica, ne ajuta sa avem o tinuta mai eleganta si o aparitie mai rafinata. Ceasurile moderne vin intr-o varietate impresionanta de forme si de culori, au caracteristici de top, mecanisme foarte bune, sunt simplu de folosit si rezista foarte bine la uzura.

Forma ceasurilor este definitorie atunci cand vrem sa ne cumparam ceasuri dama pe care sa le asortam cat mai bine la tinutele noastre. In general, optam pentru ceasul care are design apropiat de cel ideal pentru noi, cu forme specifice barbatilor sau femeilor. Ce forme pot avea ceasurile? Sunt ceasuri rotunde, cu un cadran rotund, cu afisaj digital sau analog, mecanice sau electronice. Ele sunt folosite si de barbati, si de femei, putem gasi ceasuri dama cu forma rotunda, dar foarte bine putem vedea la mana barbatilor acelasi tip de ceas. Forma rotunda ii avantajeaza pe cei care au mana nu foarte groasa, pe cei care isi doresc un ceas mai finut, apropiat de cel clasic. Un ceas rotund poate fi folosit in avantajul nostru, il putem purta alaturi de bratari, de lanturi finute, e ceva mai usor de „ascuns” cand suntem la intalniri importante. Sunt si ceasuri cu forma patrata sau dreptunghiulara. Cele dreptunghiulare le vedem la femei mai mult, cele patrate si ceva mai mari la barbati. Forma patrata ii avantajeaza pe cei care au mainile mai groase, care vor sa poarte ceasuri care ies in evidenta.

Ne putem folosi de forma patrata si pentru a asorta ceasul cu nasturii de la camasa, de la maneci, de exemplu. Avem si ceasurile ovale. Ele sunt doar pentru femei, barbatii nu prea poarta asa ceva, sunt in general mai micute si mai fine. Avantajeaza femeile care au maini mai micute, nu foarte groase, care vor sa poarte doar ceasul si maxim un lantisor la mana. Foarte bine putem sa vedem ceasuri cu forme diverse, in forma de stea, de exemplu, sub forma unor personaje, la ceasurile pentru copii, insa ele nu mai sunt asa de populare si nu prea aduc alte avantaje decat cel al esteticii si al ineditului.