Prin intermediul acestui concept cumparatorii anonimi gaseau si comandau droguri ilegale. Site-ul denumit dupa ruta celebra intre Europa si Orient a operat clandestin pana in 2013, cand a fost inchis de autoritati. Singura modalitate in care site-ul a scapat pana atunci de autoritati a fost prin folosirea de Bitcoini. Silk Road putea sa fie accesat doar via Tor Browser, un browser care permite conexiuni securizate criptate.
Dupa ce intrai pe Silk Road cumparai ce doreai, cocaina, LSD, numerele de la cardurile furate, diverse tool-uri pentru hacking. Tor bloca orice fel de incercare de identificare digitala, folosirea de Bitcoini ducea doar la niste adrese IP care nu ofereau informatii despre cei care accesau site-ul. Impreuna, toate marile institutii de aparare din tara au reusit sa puna mana pe Dread Pirate Roberts, cel din spatele Silk Road. A fost pentru prima data cand toate marile agentii au lucrat pentru a rezolva o problema exclusiv online.
Cu ajutorul unor arestari facute pas cu pas, agentiile au adunat informatii de la vanzatorii de droguri asa ca au mers pe fir si au inchis site-ul. Lectia invatata de autoritati a fost una dura: cu Bitcoin pot sa te feresti foarte usor de orice fel de autoritate si sa te implici in operatiuni ilegale digitale.