Ce defineste o masina de spalat rufe eficienta?

Astazi, spalatul este un lucru banal si putini mai sunt cei care nu-si permit electrocasnice mari pentru spalat, cu stocator, uscator pentru curatarea perfecta a lucrurilor. Ceea ce face diferenta intre o spalare obisnuita si una excelenta este eficienta si calitatea pieselor masinii de spalat, dar si modul in care e utilizata. O masina de spalat rufe care nu va da nicio sansa murdariei si microbilor va avea uscator, pana la 1400 de rotatii pe minut, cat mai multe programe pentru diverse tipuri de tesaturi. Cu siguranta va fi automata, va avea capacitate mare de incarcare, pana la sapte kilograme pentru a spala imediat cat mai multe rufe, dar si selector de centrifugare pentru rufele mai pretentioase, din materiale fine.

Consumul de apa trebuie sa fie relativ mic pentru a se ajunge la un anumit grad de eficienta in timpul spalarii, la fel si consumul de energie electrica, asadar o clasa energetica cat mai buna, de la A++ in sus. Cat priveste zgomotul, acesta ar trebui sa fie aproape imperceptibil chiar si la faza de stoarcere si centrifugare, in vreme ce capacitatea de evacuare trebuie sa se incadreaze intr-un anumit debit pe minut eliminat pentru a permite finalizarea programului mai rapid.

In privinta cuvelor, sunt recomandate cele din plastic cu tambur de inox.. Masina de spalat trebuie sa aiba programe separate pentru rufe delicate si pentru cele care se pot spala la temperaturi mai mari, programe speciale de improspatare a hainelor sau doar de stoarcere si uscare. De asemenea, masinile de spalat cu un randament crescut au nevoie de timpi de spalare mai mici si un raport calitate spalare-pret factura energie electrica in avantajul clientului care cumpara respectivul produs.