Evitati sa nu mancati de trei ori pe zi. Boli grave va pandesc din umbra

In epoca vitezei nimic nu mai e cum era pe vremea bunicilor. La locul de munca avem calculatoare, totul se rezolva rapid, platim rapid orice, online, nu mai stam la cozi uriase la casele de marcat gratie cititoarelor de coduri de bara. Insa viteza aceasta fenomenala cu care se desfasoara toate in jurul nostru si la care trebuie sa ne racordam ca sa putem trai si sa nu ne imbolnavim de nervi aduce si probleme mai grave.

De exemplu, saritul peste mesele principale ale zilei, trei la numar. Nu-mi spuneti ca nu vi s-a intamplat si voua macar o data, daca nu de mai multe ori: dimineata va treziti prea tarziu si nu apucati sa puneti nimic in gura, la locul de munca daca mancati un covrig e bine pentru ca acolo trebuie sa munciti, n-aveti timp de mese copioase. Seara cand ajungeti acasa, prea obosit, mancati acolo te miri ce si va culcati pentru ca a doua zi sa o luati de la capat. Desi multi nu-si dau seama si li se pare deja normal sa manance o data in zi, maxim de doua ori, lipsa meselor regulate este deosebit de periculoasa pentru organism si buna functionare a creierului. De exemplu, zaharul sanguin nu mai e in parametri normali, e prea putin. De aici si ameteli, oboseala, iritabilitate, stare de somnolenta permanenta. De ce? Pentru ca zaharul este o sursa excelenta de energie nu numai pentru ziua respectiva, ci pentru a doua zi si asta deoarece organismul isi gandeste ciclul anticipand ce are nevoie in ziua urmatoare dupa cat de multa energie i-a mai ramas din ziua precedenta. Si metabolismul sufera enorm si incetineste si intervine „inertia” de conservare, organismul facand economie de resurse si favorizand depozitarea grasimilor rele, chiar formarea celulelor canceroase. Daca reiei mesele normale pe zi, fiecare aliment are un semn „interzis” in fata si slabitul va fi un cosmar.

Cum spuneam si inainte, creierul are si el de suferit enorm, pentru ca nu mai are substanate nutritive care sa-l mentina in forma si sa mentina active legaturile neuronale. De aici, lipsa de concentrare, acuitate vizuala foarte proasta si enervarea din nimic. Daca mananci aiurea sau, mai rau, nu mananci deloc, muschii din tot corpul se atrofiaza, slabesc, devii semi-paralizat si nu stii de ce, te dor toate si te duci la doctor ca ai nu stiu ce gripa cand e vorba de lipsa de mancare. Asadar, niciodata nu trebuie sarite cele trei mese ale zilei. Nu spune nimeni sa mancam farfurii intregi la fiecare masa, insa ceva trebuie sa mancam, si, cel mai important, sa mancam doar alimente, legume, fructe in combinatii inteligente si de mare ajutor pentru organism.

Un ajutor excelent il puteti gasi pe site-ul celebrului Dr. Oz, unde exista fel de fel de retete naturiste, combinatii de legume, fructe, condimente ideale pentru a fi mancate la locul de munca, pe drum spre locul de munca sau in pauzele de peste zi.