Kim Kardashian e obsedata de selfie-uri: scoate o carte plina cu poze de-ale sale

De cand au aparut telefoanele mobile care au si camera frontala, dezvoltatorii de aplicatii pentru smartphone-uri au vrut sa-i dea o utilitate mai importanta decat o simpla metoda de a-ti aranja parul si fardul inainte de plecarea in oras. A trecut ceva vreme pana cand a aparut softwareul necesar pentru a putea face si selfie-uri de calitate, insa cand s-a intamplat, utilizatorii au dus la extrem noua utilizare a camerei frontale. S-a ajuns astfel la selfie-uri in timpul sexului, orgasmului, seflie-uri in WC, selfie-uri in diferite ipostaze funny, selfie-uri in sala de nasteri, selfie-uri la inmormantari, la evenimente importante, cum a fost Oscarul, selfie peste tot, ce sa mai.

Cele mai disperate dupa selfie au fost, cum era de asteptat, vedetele de orice fel, in special femeile. Si daca tot iti faci selfie-uri pana iti umpli memoria telefonului de ce sa nu le folosesti. Asa si-a spus si Kim Kardashian, care, de Craciun, vrea sa lanseze in premiera o carte numai cu selfie-uri, 2.000 la numar, stranse „cu greu” in ultimii 10 ani. Dupa ce Kanye West, sotul sau, i-a dat de ziua ei un album cu poze, ea s-a gandit sa foloseasca toate selfie-urile si sa-si faca propriul album. Cele 2.000 de selfie-uri au fost machetate in 352 de pagini, iar conceptul si realizarea, stilul, i-au apartinut sotului, fireste. Kim se apara in fata criticilor spunand ca e doar „o reflectare fotografica” a propriei vieti si nimic mai mult. Pare a fi un fel de razbunare a vedetei dupa ce o publicatie a catalog un selfie intr-un costum de baie cam stramt, care-i scotea poponetul la vedere rau de tot, drept „al doilea cel mai iritant seflie din istorie”.

Primele selfie-uri publice au aparut prin 2012 iar de atunci toata lumea posteaza selfie-uri pe retele de socializare. Dictionarul Oxford si Merriam-Webster au introdus deja in arhiva de cuvinte noi cuvantul „selfie”, in viitorul apropiat fiind chiar posibila si o retea de socializare bazata exclusiv pe selfie-uri.