Dvr stand alone

DVR-ul stand alone este componenta de baza intr-un sistem de supraveghere video profesional. Cu ajutorul acestui echipament, camerele de supraveghere pot fi vizualizate local pe un monitor sau televizor si mai mult decat atat, pot fi vizualizate chiar si din alta locatie cu ajutorul internetului. Dvr-ul este conceput pentru a functiona fara oprire si este o unitate independenta de orice alta componenta hardware sau software.
In general sistemele de supraveghere complexe au la baza DVR ce poate avea 4, 8, 16, sau 32 de intrari video. Acest dispozitiv este proiectat astfel incat sa inregistreze in timp real pe fiecare intrare in parte si dispune de ultimul tip de compresie, H264. Recent, tehnologia 3G a fost implementata in aceasta unitate si in acest mod daca este nevoie de supraveghere video intr-o zona fara internet, un stick poate rezolva problema destul de rapid.

Camerele de supraveghere se leaga de DVR printr-un cablu coaxial. Ulterior impulsurile video sunt comprimate si salvate pe memoria interna HDD. Datorita algoritmului de comprimare, datele pot fi stocate (in functie de memoria alocata) pana la doua luni sau mai mult. Dupa ce memoria se va umple, digital video recorder-ul va sterge in mod automat cel mai indepartat eveniment. Cu alte cuvinte nu este nevoie de interventia dvs decat in prima faza cand se fac setarile preliminare.

Tot cu ajutorul unitatii DVR stand alone se pot controla si camerele ptz (pan-tilt-zoom) datorita portului special RS485. Prin acest port, din interfata de utilizare se poate controla obiectivului camerei PTZ care poate fi rotit in plan vertical / orizontal si de asemenea, se poate actiona functia de zoom optic ce permite apropierea de un obiect sau o persoana in caz de nevoie.

Un alt beneficiu de mentionat este faptul ca digital video recorder-ul poate functiona in paralel cu un sistem de alarma. Se pot atasa senzori PIR ce pot activa sirena in cazul in care cineva intra in locatie dupa terminarea programului. De asemenea, daca se doreste, se poate monta si un dialer gsm care functioneaza impreuna cu dvr-ul si sistemul de alarma. Acest dialer gsm nu face altceva decat sa sune pe un numar de telefon pentru a anunta ca o persoana a intrat in locatie.

Alarma este silentioasa astfel ca puteti lua rapid masuri de prindere a infractorului. Fie va deplasati personal in zona, fie chemati politia daca sunteti plecat din oras. Beneficiile unui dvr stand alone dupa cum vedeti sunt extrem de multe iar scopul inventiei acestui echipament este sporirea nivelului de siguranta.