10 moduri prin care poti sa iti faci prieteni in iarna asta

Cu siguranta stii si tu ca prieteni iti poti face oriunde - indiferent de anotimp - atata timp cat ai dispozitie buna si timp liber. Adica prieten poti fi si cu vanzatoarea de la magazin pentru ca iti da pe datorie si schimbi cateva cuvinte cu ea atunci cand trebuie, prieten poti fi cu femeia de serviciu pentru ca ii dai buna dimineata si pentru ca uneori o ajuti sa duca gunoiul si prieten poti fi si cu portarul de la scoala pentru ca te lasa sa fumezi in timpul programului chiar daca este interzis la licee si multe altele. Totusi ca sa revenim la problema noastra initiala, sa ne gandim asadar cum am putea sa ne facem cat mai multi prieteni iarna - cand practic toate activitatile sociale sunt limitate la cluburi si baruri din cauza frigului?!


Cele zece modalitati sunt destul de simple si testate pe pielea mea asa ca daca vrei sa nu te mai simti singur in vacanta de iarna si sa ai cu cine sa te distrezi pentru ca apoi sa tii legatura prieteneasca o perioada buna de timp sau pentru totdeauna, ia aminte la: nu evita locurile aglomerate, cu cat e mai aglomerat un loc cu atat vei avea mai multe sanse sa intalnesti persoane compatibile cu tine, asta pentru ca acolo unde sunt multi - sunt si multe caractere. daca mergi la munte si stai cazat la un hotel- singur, fara nimeni, nu evita sa te imprietenesti cu receptionera deoarece ea iti va spune tot ce misca in hotel. Asa poti sa pornesti si in cautarea micilor barfe inofensive insa ai sansa sa afli daca oameni de varsta ta ai ajuns sa se cazeze acolo si vei putea intra in vorba cu ei, dupa ce le-ai furat putin din program ca sa te intersectezi. seara cand iesi in oras se prea poate sa nimeresti intr-un loc in care nu ai ce cauta insa nu fi reticent, incearca sa te deschizi si sa incerci lucruri noi pe care poate nu le-ai incercat pana acum din cauza anturajului. tine minte: o persoana socialbila si care vrea sa isi faca prieteni, nu raspunde niciodata cu fruntea incruntata ci numai cu zambetul pe buze, asta pentru ca un zambet poate castiga un suflet si nu numai, poate castiga si un prieten ia aminte ca atunci cand intri in contact cu oameni noi, chiar daca ii vrei sau nu ca si prieteni, trebuie sa pastrezi contactul vizual si sa incerci sa dai atentie discutiei pe care o ai in acel grup. nu se stie niciodata ce poti afla si cu cine poti interactiona astfel incat sa iti schimbe viata. un sfat foarte bun pentru a-ti face prieteni porneste de la complimente. Fii mereu pregatit sa le oferi deoarece oamenii au o nevoie constanta de certitudini si cu siguranta si tu ai, iar atunci cand le primesti acestea te fac sa te simti mai bine. in comportamentul tau fata de cei din jur - ca sa iti faci prieteni - trebuie sa fii empatic si mereu corect.


Sa nu ii minti, daca nu vrei sa faci ceva, spune-le clar si nu te forta sa fii ipocrit, pentru ca la final iti vei dezvolta aceasta trasatura umana atat de urata ca sa iti faci cat mai multi prieteni ia aminte la un sfat marunt dar important: niciodata nu ataca. atunci cand o persoana are un alt punct de vedere sau pur si simplu iti intoarce vorbele, nu ii raspunde cu aceeais moneda, fii calm, optimist si conflictul se va anula de la sine. nu uita ca scuzele nu sunt pentru loseri ci pentru oameni cu coloana vertebrala. atunci cand gresesti nu ezita sa iti ceri scuze si in nici un caz nu uita sa multumesti atunci cand primesti ajutor sau cand cand ti se ofera ceva, acestea sunt doar lucruri de bun simt. si ca ultim sfat, ia aminte ca orice cuvant poate parea miere daca stii cum sa-l rostesti. Nu conteaza ce spui ci cum o spui atunci cand o spui, si nu uita ca trebuie sa ii lasi si pe altii sa castige si nu te mai tine batos, plin de tine si fudul ca nu ai decat de pierdut.