Ce locuri de munca sunt mai cautate si mai bine platite, in general, in Marea Britanie

O intrebare fireasca atunci cand te gandesti sa pleci la munca in strainatate este cea legata de locurile de munca. Unde ne putem angaja, care sunt locurile de munca mai cautate in tara respectiva. Dinamica locurilor de munca si ofertelor este destul de imprevizibila asa ca nu exista siguranta unor locuri de munca pentru toata lumea, care sa le fie pe plac tuturor. Conform unor statistici realizate de diverse site-uri care asigura acces mai usor la ofertele de lucru din Marea Britanie printre cele mai cautate joburi accesate de romani in uk este cel de web developer.

Se poate castiga pana la 35.000-40.000 de lire pe an sau chiar mai mult, in functie de cat de bun esti. E vorba de un job care presupune multa munca, rabdare si imaginatie asa ca e pretuit de angajatori si platit mai bine. In Anglia se mai cauta si medicii veterinari, englezii cresc multe animale si vor sa le aiba sanatoase, salariile pentru medici veterinari ajung si la 40.000-600.000 de lire pe an, poate si mai mult, ofiteri in serviciile de protectie, de exemplu pompieri si ambulante, plata minima este de pana la 60.000-80.000 de lire pe an. Si ofiterii de politie castiga mult in Marea Britanie, pana la 60.000-70.000 lire pe an, pilotii si instructorii de zbor, 60.000 de lire pe an, avocatii, arhitectii sau psihoterapeutii, cu acelasi castig anual. Pentru un job mai bine platit te poti angaja ca CEO in marile companii, ci mai norocosi romani in uk vor putea castiga si 90.000-100.000 de lire pe an.

Aceste salarii sunt insa orientative, se deduc taxe si impozite si alte tipuri de cheltuieli, chiriile sunt scumpe, mancarea e si ea destul de scumpa asa ca la final vei ramane in mana cu mai putin, insa suficient incat sa te descurci intr-o tara straina si sa nu ai o viata cu probleme. Gasirea locului de munca potrivit dureaza, e nevoie si de studii si de dorinta de munca, angajatorii britanici nu cauta doar oameni buni, ci oameni competenti care sa dovedeasca la orice ora ca pot evolua si ca pot contribui la cresterea respectivei companii.