Ceasurile barbatesti au cunoscut o evolutie ascendenta atat ca tehnologie, cat si ca functii

De cand au aparut, ceasurile de mana au facut furori atat in randul femeilor, dar mai ales in randul barbatilor, dandu-le ocazia sa isi completeze colectia de accesorii cu unul modern si practic in acelasi timp. De la ceasuri barbatesti simple, automatice, la ceasuri barbati cu afisaj mixt, analog si digital, cu cifre mari si cadran sofisticat, curele din inox, acest instrument de afisare a orei a evoluat mereu la pas cu moda si schimbarile dictate de marii designeri sau de casele de moda.

Cu timpul, ceasurile de mana au devenit mai mult decat un accesoriu, transformandu-se in adevarate computere cu functii speciale, incarcare solare, cronometru, compas, calculator, chiar programator de evenimente. Curelele, cele mai importante elemente ale ceasului-de ele depinde stabilitatea sa si rezistenta in timp, sunt din piele sau din metale inoxidabile, materiale textile, sunt din ce in ce mai groase sau foarte subtiri, dupa cum isi doreste fiecare si sunt specifice unor ceasuri barbatesti. Variante si mai moderne de ceasuri sunt facute din titan sau chiar aur, otel inoxidabil, iar tehnologiile revolutionare din ele au ajuns sa permita ajustarea pozitiei indicatoarelor pentru ceasurile cu afisaj analog. De asemenea, variatiile orare si de minute sunt foarte mici, ceasurile au mecanisme cu quartz sau se intorc singure prin miscarea normala a bratelor purtatorului. Rezistenta a cunoscut si ea schimbari, astfel ca astazi avem ceasuri care rezista la apa pana la 10-20 bar si pot fi scapate pe jos fara sa pateasca ceva grav in afara de posibile zgarieturi minore.

Tot la capitolul functii speciale gasim altimetru, de exemplu, barometru, compas, pedometru chiar si multe alte lucruri pe care le gaseam doar pe gadgeturile foarte sofisticate. Tehnologia incorporata in fiecare ceas pentru barbati este si ea intr-o continua schimbare, astfel ca mecanismele din ziua de astazi sunt create prin atentia sporita la detalii si printr-o combinat