Cele mai importante reguli in alegerea unor ceasuri barbatesti

Timpul e prieten si dusman, in functie de ce trebuie sa faci si cat de mult iti pasa de trecerea lui. Dar indiferent de timp, orice om are nevoie sa ii urmareasca scurgerea si cum o poate face mai bine decat cu ajutorul unui ceas. Spre deosebire de femei, care folosesc ceasul mai mult ca pe un accesoriu si o bijuterie, barbatii sunt mai pragmatici in privinta utilizarii de ceasuri barbatesti. Regulile de alegere ale unor ceasuri barbati sunt simplu de urmat si sunt mai usor de inteles daca ne gandim si la modul in care domnii privesc ceasul.

Barbatii vad in ceas un mijloc de a se incadra in anumite deadline-uri si de a iesi in evidenta la o intalnire, la un seminar. Ceasurile barbatesti se aleg in functie de constituia barbatilor, in speta in functie de incheieturi. Daca sunt mici, atunci neaparat trebuie alese ceasuri barbatesti de mici dimensiuni, iar daca sunt mari, atunci ceasurile mai butucanoase si mai mari, cu un cadran care iese in evidenta se vor potrivi cel mai bine. Nuanta pielii conteaza la fel de mult, mai ales daca contrastul intre materialul bratarii si culoarea pielii este prea mare. Unor le sta bine cu bratari din otel inoxidabil, altora cu aur alb sau platina.

Foarte importanta e si cureaua ceasului, care poate fi din piele de crocodil sau chiar din piele de barenia sau cauciuc, sintetic. Schimbatul curelei trebuie sa fie usor si sa se gaseasca curele de schimb, altfel, cand se strica cureaua ceasuri ceasuri barbati vei ramane doar cu mecanismul si atat, ceasul tranformandu-se pe loc intr-unul de buzunar. Si asortarea e foarte importanta atunci cand cumparati ceasuri, asa ca trebuie sa stiti ca argintiul merge bine cu negrul, albastrul, auriul se potriveste de minune cu maroul, bronzul. Cureaua ceasului se poate asorta si cu pantofii si cureaua, cele mai inspirate alegeri fiind cele in care cusaturile sunt de alta culoare. Nu in ultimul rand, stilul poate face diferenta.

Ceasul elegant trebuie neaparat sa fie cu afisaj analog si se preteaza la evenimente importante, cel casual, de preferat cu o curea din piele, poate fi si analog, si digital, si merge purtat si in oras si acasa. Ceasurile sport sunt digitale, rezista la socuri si la apa, au si cronometru, ele putand fi purtate doar la tinute sport, in timpul practicarii sporturilor.