Informatii utile despre pescuitul crapului

Cea mai buna perioada pentru pescuitul crapului este sfarsitul primaverii si inceputul verii (dupa perioada de depunere a icrelor). Crapul, ca si peste, incepe sa fie activ atunci cand temperatura apei este mai mica de 10 grade si afara este timp noros (ploios). In general, temperatura apei joaca un rol esential in pescuit (indiferent de tipul sau de speciile vizate).

Pescuitul crapului difera in functie de anotimp
Pentru cei care doresc sa pescuiasca cap primavera, trebuie sa stie ca cele mai optime locuri de pescuit sunt raurile mici. Motivul? Dupa trecerea sezonului rece, a iernii, gheata se topeste mai repede decat in bazinele inchise iar apa se incalzeste mai repede sub actiunea razelor soarelui. In aceste conditii, crapul se trzeste mai repede, scurtandu-si perioada de hibernare din timpul iernii. Daca temperatura apei este mai mare de 9 grade cu siguranta sansele de a pescuit crap cresc considerabil. In timpul primaverii apa este mai limpede. Mare atentie la achizitionarea de scule si accesorii de pescuit, iar momeala destul de calorica si diversa. Va recomandam sa accesati un magazin de pescuit, de unde puteti achizitiona tot ce este util pentru o partida de pescuit reusita. Vara este considerate cel mai bun anotimp pentru pescuitul crapului (iunie, iulie si august fiind lunile cu cel mai mare potential). Este perioada in care temperatura apei ajunge pana la 20 grade Celsius sau chiar mai mult. Pentru pescuitul la crap nu avem nevoie de scule deosebite, suficient este și utilizarea unei undite simple. Insa in ultimii ani pescarii tot mai des intrebuinteaza pescuitul la feeder.

Dintre cele mai raspandite momeli sunt: ramele, cartoful, painea, mamaliga, mazarea și porumbul. Imediat ce toamna isi intra in drepturi, activitatea de cautare a hranei se intensifica, crapul devenind din ce in ce mai activ. In general pescarii sunt de parare ca toamna este mai greu sa se practice pescuitul. Puteti incerca sa pescuiti in locurile in care vara ati avut success. Si in sezonul rece, se poate practica pescuitul. Chiar daca crapul nu este atat de active ca pe timpul verii si iarna trebuie sa se hraneasca. In general, se retrage in locuri cu ierburi. Un lucru este optim: nu se face exces de nada pentru ca in aceasta perioada pestele are nevoie de hrana putina.