Cum sa alegi un laptop de gaming bun

Laptopurile au evoluat foarte mult in ultimii ani, devenind tot mai performante. Daca inainte laptopurile concepute special pentru gaming pareau ceva imposibil, astazi ele sunt larg raspandite. Totusi, inca este dificil de gasit un laptop de gaming la pret convenabil, in special din cauza conflictului dintre performanta si portabilitate. De aceea, multi plaseaza desktopurile ca fiind cea mai buna optiune pentru jocuri.

Toti marii producatori de calculatoare acopera nisa de laptopuri de gaming. Dintre laptopurile de gaming la preturi accesibile fac parte: laptop Asus X550JK-XX115D, Dell Inspiron 5547 si Lenovo IdeaPad G710. Fie ca alegi un laptop ASUS, Dell, Lenovo sau orice alt brand, am pregatit o lista cu cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere.

Placa Video
Cele mai multe jocuri 3D au nevoie de o placa video puternica. De altfel, aceasta este componenta cheie in cazul laptopurilor de gaming. Daca ai buget limitat, opteaza pentru o placa video performanta in fata unui procesor quad core sau six core. Majoritatea jocurilor sunt mai restrictionate de performanta placii video decat de procesor. In plus, analizeaza cu atentie inainte de achizitionare, intrucat placile video ale unui laptop nu se pot schimba. Pentru mai multa putere, poti cumpara un laptop cu placa video dedicata. La laptopurile de ultima generatie, procesoarele au placa video dedicata deja integrata.

Procesorul

Procesorul este creierul computerului, iar calitatea lui determina performantele laptopului. Un laptop de gaming bun are nevoie de o viteza considerabila. In general, cu cat numarul de megaherti (MHz) sau gigaherti (GHz) este mai mare, cu atat mai rapid si mai puternic este procesorul. Nimic nu este mai enervant ca atunci cand calculatorul se blocheaza sau se restarteaza in mijlocul jocului, iar cu un procesor performant, crash-urile pot fi evitate.

Memoria RAM

Laptopurile permit upgrade de RAM, deci alege o memorie RAM cat mai buna astfel incat sa te incadrezi in buget, dar pastreaza in minte nevoia de modificari ulterioare. In general, jocurile, sistemele de operare si softurile, functioneaza mai bine cand exista mai multa memorie in care sa se desfasoare.

Accesorii Laptop

Micile detalii pot imbunatati experienta ta din timpul jocului. Astfel, pentru o manevrare mai usoara, investeste intr-un mouse de gaming wireless. Intr-o nota similara, fii atent la marimea si formatul tasturii pentru a fi sigur ca tastele nu sunt prea mici sau prea apropiate unele de altele. Totodata, castile care diminueaza zgomotul ambiant si boxele portabile se pot dovedi destul de utile. Nu in ultimul rand, nu uita de cooler! Daca ii ceri procesorului sa ruleze cele mai noi jocuri, atunci cu siguranta laptopul va consuma baterie si se va incalzi destul de rapid. Cu cat este laptopul mai subtire si mai compact, cu atat se incalzeste mai usor.