Pune hotii pe fuga, chiar si atunci cand nu esti acasa!

Atunci cand nu esti acasa, riscurile de a fi victima unui hot sunt mult mai mari. Persoanele care se ocupa cu astfel de nelegiuiri, se informeaza foarte bine inainte de a da o spargere si se asigura ca au toate parghiile pentru a face furtul perfect. Din fericire, exista tehnologii moderne si solutii care te pot ajuta sa indepartezi hotii chiar si atunci cand nu esti acasa.

Daca nu vrei sa fii vreodata victima unui om dornic sa se imbogateasca furand, atunci este bine sa tii cont de urmatoarele sfaturi: 

Nu lasa in fata casei locuri care ar putea sa fie o eventuala ascunzatoare pentru hoti. Copaci stufosi, tufisuri sau diverse alte elemente de dimensiuni mari, trebuie sa fie aranjate in asa fel incat sa nu fie locuri bune pentru ascuns. 

Roaga un vecin sa parcheze in fata casei tale. O parcare goala pentru mai multe zile s-ar putea sa reprezinte o adevarata invitatie pentru hoti. Elimina orice risc si roaga un vecin sa isi parcheze masina in fata casei tale. 

Vorbeste cu postasul sa nu iti mai aduca scrisori. Evident, o cutie postala plina este un semn serios asupra faptului ca nu este nimeni acasa. Poti fie sa rogi postasul sa nu mai aduca nicio scrisoare, atunci cand esti plecat, fie sa apelezi tot la vecini si sa ii rogi sa iti ia corespondenta. Cea mai buna varianta insa, este prima. 

Apeleaza la tehnologie. Din fericire, exista o multime de solutii prin care poti sa iti supraveghezi casa si sa o tii in siguranta de la distanta. Incearca sa iti instalezi camere supraveghere video, in asa fel incat sa ai o imagine de ansamblu asupra casei, sa iti instalezi o alarma si chiar si un senzor de miscare. Un sistem de supraveghere video, spre exemplu, poate sa indeparteze hotii, care nu risca sa sparga o casa supravegheata sau poate sa aduca dovezi concludente, in cazul in care ceva s-a intamplat. Un sistem de alarma va trimite semnale catre organele de politie, transmitand faptul ca ceva nu este in regula, in timp ce senzorii de miscare recunosc imediat o miscare straina in curte sau in casa. Daca nu vrei sa achizitionezi senzori de miscare pentru alarma, poti opta pentru becuri cu senzori de miscare, care se aprind in momentul in care cineva paseste in perimetrul lor. Este bine sa nu neglijezi elementele de siguranta, deoarece acestea pot preveni evenimente cu adevarat neplacute.

Nu uita ca in casa nu ai doar valori care pot fi vandute, ci si foarte multe valori sentimentale, pe care ti-ai dori sa le ai la indemana toata viata. Cum rata de prindere a hotilor din case este una foarte mica, este indicat sa previi de unui singur orice furt si sa te bucuri din plin de o casa sigura, chiar si atunci cand nu esti prin preajma ei.

Un dispozitiv unic te face sa simti cum este vremea acolo unde vei ajunge via avion

Va mai aduceti aminte de reclamele la cosmeticile pentru par in care o duduie tot ateriza pe diferite aeroporturi si coafura rezista, chiar daca ploua, batea vantul sau era o caldura de iti venea rau. Pentru ca pe tot globul temperaturile difera de la o zona la alta si clima nu e chiar asa de blanda prin toate partile, ar fi ideal sa putem sa stim dinainte cam ce ne asteapta cand ajungem la o anumita destiantie.

Cu ideea asta in minte, autoritatile de pe aeroportul Arlanda din Stockholm au pus la punct un spatiu special unde turistii pot simti cum va fi in noua lor destinatie la nivel de temperatura resimtita. Simulatoarele de vreme sunt deja active si pot fi utilizate pana cel tarziu la finele lui august 2015. Folosind date reale preluate de la diferite statii care furnizeaza temperaturile si clima, vremea dintr-o anumita zona, masinariile pot reda cu fidelitate starea vremii din locul unde ajungeti, creand un microclimat exact ca acela pe care il veti experimenta cand veti cobori din avion. Este foarte simplu sa alegi si hainele cu care te imbraci daca stii exact cum e clima unde ajungi, plus ca iti poti lua masuri de precautie in caz ca ai diverse afectiuni sau membri ai familiei tale au anumite boli care nu le permit sa mearga, de exemplu, intr-o clima prea umeda.

Senzatiei termice i se adauga si senzatii audio si vizuale, asa ca te poti trezi dintr-odata in desert, prin Alaska sau prin centrul New York-ului, un oras foarte aglomerat. Investitia merita pentru ca atrage deja multi curiosi, care vor sa vada cum e sa aduci destinatia la turisti si nu sa mearga turistul la destinatie. Pe viitor, astfel de masinarii pot sa fie puse in fiecare aeroport pentru a usura adaptarea oamenilor la noile conditii meteo din zona unde vor ajunge, fiind utile si pentru a vedea cum se comporta corpul cand se schimba clima.

Cele mai importante reguli in alegerea unor ceasuri barbatesti

Timpul e prieten si dusman, in functie de ce trebuie sa faci si cat de mult iti pasa de trecerea lui. Dar indiferent de timp, orice om are nevoie sa ii urmareasca scurgerea si cum o poate face mai bine decat cu ajutorul unui ceas. Spre deosebire de femei, care folosesc ceasul mai mult ca pe un accesoriu si o bijuterie, barbatii sunt mai pragmatici in privinta utilizarii de ceasuri barbatesti. Regulile de alegere ale unor ceasuri barbati sunt simplu de urmat si sunt mai usor de inteles daca ne gandim si la modul in care domnii privesc ceasul.

Barbatii vad in ceas un mijloc de a se incadra in anumite deadline-uri si de a iesi in evidenta la o intalnire, la un seminar. Ceasurile barbatesti se aleg in functie de constituia barbatilor, in speta in functie de incheieturi. Daca sunt mici, atunci neaparat trebuie alese ceasuri barbatesti de mici dimensiuni, iar daca sunt mari, atunci ceasurile mai butucanoase si mai mari, cu un cadran care iese in evidenta se vor potrivi cel mai bine. Nuanta pielii conteaza la fel de mult, mai ales daca contrastul intre materialul bratarii si culoarea pielii este prea mare. Unor le sta bine cu bratari din otel inoxidabil, altora cu aur alb sau platina.

Foarte importanta e si cureaua ceasului, care poate fi din piele de crocodil sau chiar din piele de barenia sau cauciuc, sintetic. Schimbatul curelei trebuie sa fie usor si sa se gaseasca curele de schimb, altfel, cand se strica cureaua ceasuri ceasuri barbati vei ramane doar cu mecanismul si atat, ceasul tranformandu-se pe loc intr-unul de buzunar. Si asortarea e foarte importanta atunci cand cumparati ceasuri, asa ca trebuie sa stiti ca argintiul merge bine cu negrul, albastrul, auriul se potriveste de minune cu maroul, bronzul. Cureaua ceasului se poate asorta si cu pantofii si cureaua, cele mai inspirate alegeri fiind cele in care cusaturile sunt de alta culoare. Nu in ultimul rand, stilul poate face diferenta.

Ceasul elegant trebuie neaparat sa fie cu afisaj analog si se preteaza la evenimente importante, cel casual, de preferat cu o curea din piele, poate fi si analog, si digital, si merge purtat si in oras si acasa. Ceasurile sport sunt digitale, rezista la socuri si la apa, au si cronometru, ele putand fi purtate doar la tinute sport, in timpul practicarii sporturilor.

Club de noapte intr-o pestera

Parte a Hotelului Las Cuevas din Trinidad, Cuba, Disco Ayala iti permite sa experimentezi putina zbantuiala si distractie in pestera. Cu trei baruri si cinci spatii de dans, clubul e mereu animat de vizitatori si de muzica salsa, dar si de lumini colorate care dau o aura de basm stalactitelor de pe pereti. Aerul incins e eliminat printr-o gaura din partea superioara a pesterii, acea gaura avand si rolul de a pastra sunetul clar si a nu aparea ecoul. Peste 5.000 de oameni pot petrece fara grija in clubul pestera. Discoteca include si reprezentatii live, acorbatica, mancat de sticla, mers pe foc si serpi. Pe vremuri, pana sa ajunga discoteca, pestera era locul favorit de adapostire al unui criminal in serie cubanez, care rapea copii si ii omora in pestera. Majoritatea crimelor sale au avut o justificare ritualica. In mod ciudat, patronii clubului au pastrat numele criminalului, Ayala, in brandul clubului. Cu toate astea, discoteca a fost facuta pentru distractie si nu pentru a aminti de temutul criminal.